lauantai 25. huhtikuuta 2015

Suunta kohti Aasiaan

25.4.2015 Salam! ( Hei indonesiaksi)

Nyt alkaa lähtö häämöttää - nimittäin lähtö Indonesiaan. Tarkoitus olisi mennä työharjoitteluun vapaaehtoistyön merkeissä paikalliseen kylään, Balille. Matkavalmisteluita on tässä jo tehty tovi, mutta kovasti on vielä tekemistä, ja stressaamista..;). Tämä on eka kerta, kun matkustan all by myself valtameren toiselle puolelle, maahan jossa en ole aikaisemmin ollut. Mutta elämä on toisinaan haasteita ja  vaikeita tilanteita täynnä, jotka pitää vaan handlata jollakin tavoin, ja mennä eteenpäin..Nyt vaan tuli vahva tunne siitä, että pitää matkustaa Indonesiaan..

Pyrkimys olisi tässä blogissa kirjoittaa kokemuksista Balilla, ja samalla valaista myös paikallista kulttuuria itselle sekä lukijoille. Indonesia koostuu yli 17 000 saaresta, ja Bali on yksi maan tunnetuimmista saarista. Vaikka Bali on turisteja täynnä, minua kiinnostaa paikallinen kulttuuri ja ihmiset, joten myös työharjoittelun kautta (sekä vapaa-ajan matkustamisen myötä) olisi tarkoitus myös tutustua siihen autenttiseen balilaiseen kulttuuriin. Balilla enemmistö on hindulaisia, mutta nähtävästi balilainen hindulaisuus eroaa siitä ns. tyypillisestä hindulaisuudesta jonkin verran. Yksi Balin lempinimistä on Island of Gods - Jumalten saari, ja paikallisten uskomusten mukaan saarella elelee hyviä henkiä (oleskelevat vuoristoissa), ja pahoja henkiä (elävät metsissä ja autioilla rannoilla). Aion tuostakin kirjoittaa sitten enempi, kun olen itse paikan päällä ja paikallinen kulttuuri tapoineen ja uskomuksineen on tullut enempi tutuksi.

Lennän ma 27.4 Suomesta Milanon kautta Hong Kongiin, ja sieltä Denpasariin - Balin pääkaupunkiin. Koen sitten myös ekan kerran aikaerorasituksen, joten toivon ettei jet lagista tulisi niin pahat jälkioireet - peukut pystyyn. Bali on siis viisi tuntia Suomen aikaa edellä, joten jonkinlaista muutosta tulee meikäläisen elämänrytmiin..:)


High-resolution map of Bali for print or download

Tulen asumaan Sanurin alueella, kaakkois-Balilla, ja työharjoittelupaikka on Ketewelissä joka on hieman pohjoisempana. Niin, ja kulkupelinä on sitten skootteri, ja liikenne vasemmanpuoleista, joten haastetta on sitten kerrakseen!

Matka alkakoon!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti