tiistai 28. huhtikuuta 2015

Bali – ensikosketukset saareen


No niin nyt sitä ollaan täällä Balilla. Matka oli pitkä, raskas ja stressaava, mut se oli odotettavissa, kun kyse on matkanteosta maapallon toiselle puolelle. Läkähdyttävä kuumuus iski heti, kun astuin ulos lentokentältä. Pääsin alkuillasta Sanuriin, asuntooni, ja ylläni olleet matkavaatteet, jotka oli valittu pohjoisen ilmaston sekä lentokoneen kovan ilmastoinnin takia, olivat kyllä hmm hieman liikaa siinä vaiheessa. Noh pääsin kuitenki turvallisesti perille, ja kämppiksenikin tulivat alkuillasta myös kotiin, joten sain tarvittavaa apua. Kysymyksiä on aina paljon alkuvaiheessa, kun ei ole vielä hahmottanut kaikkea. Oli taas aika totutella ulkoa kuuluviin eläinten sekä liikenteen ääniin, ja onneksi tajusin ottaa korvatulpat mukaan!



Onneksi asunnossa on ilmastointi, joten tätä läkähdyttävää kuumuutta kestää silloin paremmin. Ja myös wifi-yhteys mikä on vaan parempi! Tänään kokeilin myös ekan kerran skootterilla ajoa lähikulmilla! Kivaa oli, kunhan vielä saa selkeämmän tuntuman ja hallitsee myös ajopelin tuolla isommilla kulmilla, niin uskon että meno siitä suttaantuu paremmin. Näin jo eilen auton kyydistä millaista menoa paikallinen liikenne tarjoaa, joten rohkea rokan syö – eli rohkeasti sekaan vaan!



Tänään pitäisi olla myös orientaatiopäivä, ja vierailu Ketewelissä jossa tulen tekemään vapaaehtoistyötä. Tarkoitus olisi myös lasten ohella työskennellä heidän äitien kanssa, jota odotan myös kovasti. Kuulemma äideistä vain yksi osaa aika hyvin englantia, joten nähtävästi pitää hieman opetella tätä kommunikaatiota indonesiaksi. Noh katotaan mitä tuleva tuo. Odotan kuitenkin innolla millainen paikka se on. Kunhan tässä saa nää ns. arkirutiinit kohdilleen ja tietää mistä ostaa mitäkin jne. niin varmasti myös tuntuma paikkaan ja kulttuuriinkin hahmottuu paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti