sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Taskulampon valossa vuoren huipulle


Kiipeilyä vuorella pimeässä



2.5.2015

Tänään on saanut jo aamupäivään mennessä paljonkin tehtyä, tuli tossa vaatimattomasti käveltyä Batur-vuorelle aamutuimaan (lähdettiin aamuyöstä 1-2 maissa vuokrabussilla pohjois-Balille Gunung Batur- vuoriseudulle. Itse vuori mihin kiipesimme, on tulivuori, jossa on kraaterialue. Ja itse kiipeäminen oli tosi raskasta sillä kyseessä on 1717 metrin korkeudesta! Ja sen kyllä tunsi nahoissaan. Kiipesimme aika rivakkaan tahtiin aamu 4:n maissa, ja välillä polku oli vaikeakulkuista ja kapeaa, sekä kun taskulampulla yritti katsoa eteensä, niin voi sanoa että haastetta löytyi. Myös hengästyminen oli omaa luokkaansa, ja jouduimme moneen otteeseen pysähtymään juomaan vettä. Mutta se mikä meitä odotti, oli henkeäsalpaavaa. Auringonnousua katselimme huikeissa maisemissa.




Tosi onnellinen, että pääsin kokemaan jotakin tällaista! Söimme aamupalan huipulla, ja kävimme myös vielä hieman alempana katsomassa pyhiä paikkoja, missä oli pyhää vettä, ja jonkinlaista höyryä nousi pohjalta :). Aamu 9:ään mennessä olimmekin jo alhaalla, vaikka myös alastulo oli oma hommansa, ja sai katsoa mihin astui.

Täytyy nostaa hattua paikalliselle oppaalle, joka melkein joka päivä nousee kyseiselle vuorelle, kyllä heikompaa hirvittäisi!
Ruuasta puheen ollen, olen kyllä kovasti tykästynyt täkäläiseen ruokaa, joka on halpaa kun käy mm. ostamassa night marketissa, missä myydään herkullisia ruokia kojusta.
3.5.2015 Kävimme tänään keskustassa ottamassa perinteisen balilaisen spa-hoidon. Oli kyllä ihanan virkistävää! Siinä hierottiin koko kroppa, jalkoineen sekä pää mukaan lukien. Tunnin spa-hoidon jälkeen katseli taas maailmaa toiselta kantilta, ja tuoksui ruusuvedeltä.



PS. Laitan myös sitten kuvia, kun saan sen puolen toimimaan tässä blogissa, ei nyt jostain syystä lataa tänne :/











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti